duitse vlag   Norway   Finland   Sweden   Denemarken   Spain

Veelzijdig project op top locatie, penthouses inclusief prive zwembad op solarium

Lees meer...

Luxueuze moderne villas met spectaculair uitzicht over Benidorm inclusief prive zwembad

Woning gekocht, laat u ons adviseren voor de complete inrichting.

Begeleiding van aankoop tot levering.

Nieuw Residentie Tabora volledig ingerichte villa-s, duplexen en bungalows

Lees meer...

Faq

Is het proces van een huis kopen in Spanje hetzelfde als in Nederland?

Het aankopen van vastgoed in Spanje verloopt anders dan u in Nederland gewend bent. Om die reden is het belangrijk dat u een ervaren makelaar aan uw zijde heeft. In de brochure: in vijf stappen naar uw droomhuis, wordt u uitgebreid geinformeerd over deze procedure.

Als ik een aanbetaling voor mijn aangekochte woning doe, loop ik dan een financieel risico?

Neen, al onze promotors verstrekken een bankgarantie waardoor uw aanbetaling veilig wordt gesteld, u loopt dus geen enkel financieel risico.

Waarom kopen via Spanish Total Services?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning in Spanje komt veel kijken. Behalve dat u kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod van woningen is vooral de legale registratie in Spanje een uiterst belangrijke kwestie. Het vereist kennis van zaken en een betrouwbare partner die uw belangen behartigt. De voordelen van kopen via Spanish Total Services op een rij.

1. De Spaanse koopovereenkomst wordt met u in het Nederlands doorgenomen en toegelicht, zodat u weet wat u tekent.
2. Waterdichte clausules die u beschermen tijdens het koopproces.
3. Spanish Total Services kent de lokale markt en biedt u een royaal aanbod van woningen tegen uiterst scherpe en concurrende prijzen aan.
4. Spanish Total Services werkt samen met locale advocaten en boekhoudkantoren om al het benodigde papierwerk te regelen.
5. Spanish Total Services bemiddelt uitsluitend bij de verkoop van woningen waarvoor een bouwvergunning is verstrekt, een belangrijke en geruststellende zekerheid.
6. Spanish Total Services verzorgt, zonder kosten, de inrichting van uw woning tegen een door u bepaald budget.
7.Nadat uw woning is opgeleverd, is de after sales bij Spanish Total Services in goede en kritische handen.

Kan ik een hypotheek krijgen in Spanje?

Een hypotheek verkrijgen is niet moeilijk. Er zijn meerdere Spaanse banken die graag een hypotheek verstrekken. Houdt u er wel rekening mee dat heden nog slechts een hypotheek verstrekt wordt van 60% van de aankoopwaarde en niet zoals in Nederland tot 100% of zelfs 110%. U dient dus over een behoorlijk bedrag aan eigen geld te beschikken.

Wat zijn in Spanje de kosten koper?

In het algemeen moet u rekenen op 10% van de aankoopprijs. In deze 10% zijn meegerekend de 7% overdrachtsbelasting (in Spanje genaamd: ITP Impuesto de Transmisiones Patrimoniales ), de notariskosten en de register- en kadasterkosten.

Ik heb begrepen dat de BTW van woningen in Spanje is verlaagd, hoe werkt dit precies?

Inderdaad is de BTW van uitsluitend nieuwbouwwoningen verlaagd en wel van 8% naar 4%, dus een mooie meevaller. De woning moet dan wel voor 31 december 2011 betaald zijn en notarieel aan u zijn overgedragen. Is de woning nog in aanbouw dan zijn de gedane aanbetalingen voor 31 december 2011 ook belast tegen het verlaagde BTW tarief van 4%.

Kan ik onderhandelen over de prijs van een woning?

Over de vraagprijs van een bestaande woning valt wel degelijk te onderhandelen. In de vraagprijs is altijd een marge opgenomen om te onderhandelen. Spanish Total Services is exact op de hoogte van de locale markt en het actuele prijsniveau, hierdoor zal Spanish Total Services voor u de laagste aankoopprijs bedingen. Bij nieuwbouwwoningen is dat anders, de promotor hanteert vaste geregistreerde verkoopprijzen waarover niet valt te onderhandelen. De promotor zal uit concurrentie overwegingen altijd met een scherpe verkoopprijs moeten komen, verder wordt de verkoopprijs door de markt bepaald. Over de betalingscondities valt wel te onderhandelen. Heden is het een echte kopers markt, de promotors hebben hun verkoopprijzen t.o.v. 2007 met 30% tot 40% verlaagd, hier kunt u van profiteren. Ook de verlaagde BTW op nieuwbouw woningen, voordeel 4%, is een extra stimulans om nu te kopen. Spanish Total Services helpt u gaarne om uw droomhuis te realiseren.

Als ik een woning heb gekocht, moet ik dan naar de notaris?

Jazeker, evenals in Nederland vindt de overdracht van een woning via de notaris plaats. Spanish Total Services is niet alleen bij het gehele aankoopproces betrokken maar is ook bij de notariële overdracht aanwezig om u te begeleiden. Bij de notariële overdracht is altijd een advocaat aanwezig die u exact meldt wat in de eigendomsakte of hypotheekakte staat, de advocaat controleert verder uw personalia en de kadastrale gegevens van uw woning. Verder checkt de advocaat op de dag van de overdracht bij het kadaster dat de woning vrij van lasten, schulden en bezwaren is en correct aan u kan worden overgedragen. In Spanje gaat het geldverkeer aangaande de notariële overdracht niet via het notaris kantoor. De koopsom wordt in het algemeen d.m.v. een bankcheque aan de verkoper voldaan, de advocaat regelt via u de betalingen voor de notaris, de belastingdienst en overige instanties. Op het moment dat de akte in orde is, controleert de notaris of alle betalingen correct zijn gedaan en tekent de akte. Spanish Total Services is uw aanspreekpunt voor alle mogelijke vragen en volgt nauw gelet de overdracht, een belangrijke wetenschap.

Wat heb ik nodig om een auto te kopen?

U heeft uw fiscale nummer, of te wel NIE nummer nodig. Verder dient u te beschikken over een Spaanse bankrekening waar de jaarlijkse wegenbelasting vanaf geschreven wordt. De kosten van de wegenbelasting in Spanje bedraagt aanzienlijk minder dan in Nederland, schatting euro 50,= per jaar afhankelijk van het type auto.

Hoe krijg ik een water-, licht- en gasaansluiting?

Situatie nieuwbouw woning:

Nadat uw woning notarieel aan u is overgedragen, zorgt de verkooporganisatie of te wel de promotor ervoor dat u de benodigde aanvraagformulieren tekent. De verkooporganisatie regelt het verdere traject. U dient over een Spaanse bankrekening te beschikken aangezien de kosten automatisch worden afgeschreven.


Situatie bestaande woning:

Nadat de woning notarieel aan u is overgedragen, zorgt de advocaat of het boekhoudkantoor ervoor dat u als nieuwe eigenaar bij de instanties aangemeld wordt. U dient over een Spaanse bankrekening te beschikken aangezien de kosten automatisch worden afgeschreven.

Moet ik commissie betalen voor de diensten van Spanish Total Services?

Onze diensten bij het hele aankoop proces van uw woning zijn gratis!

Hoe is de medische zorg in Spanje geregeld?

De medische zorg ligt in Spanje op een uitstekend niveau. Indien u wenst kunt u zowel bij een Nederlandse of Belgische huisarts terecht. Voor noodgevallen ontbreekt ook de tandarts niet. In alle plaatsen zijn medische centra voor spoedgevallen 24 uur per dag geopend. Ook zijn er in de directe omgeving meerdere ziekenhuizen aanwezig. Spanish Total Services zal u, als u medische hulp nodig heeft, altijd bijstaan. Een geruststellende wetenschap.

Moet ik een Spaanse bankrekening openen?

U heeft inderdaad een Spaanse bankrekening nodig. Voor het betalen van de koopsom en later de electriciteitsrekening, lokale belastingen etc. Het is niet moeilijk een bankrekening te openen, en wij assisteren u graag bij het aanvragen en het kiezen van een voor u geschikte bank.

Wat heb ik nodig om een bankrekening in Spanje te openen?

U kunt bij alle Spaanse banken terecht om een bankrekening te openen. De banken eisen bij het storten van geld op uw rekening , op basis van nieuwe richtlijnen van de Spaanse regering, inzicht in uw inkomen in Nederland. U moet kunnen aantonen dat u inkomen in Nederland geniet. Verder maakt de bank een copie van uw paspoort en wordt uw handtekening vastgelegd.

Als ik in Spanje ben en de Nederlandse televiezenders wil zien, kan dat dan?

Jazeker, via een abonnement van Canal Digital kunt u alle Nederlandse zenders ontvangen, u kunt uit diverse pakketten kiezen. In Spanje dient u over een receiver te beschikken die door Canal Digital is goedgekeurd. Via uw smartkaart ontvangt u alle gewenste zenders. De aanvraag moet in Nederland plaatsvinden aangezien u via uw Nederlandse bankrekening betaalt.

Zijn er leuke stranden in de omgeving?

In de directe omgeving zijn er meerdere goudgele zandstranden aanwezig. De bekendste stranden liggen bij La Zenia, Punta Prima en Dehesa de Campoamor. Er zijn ook vele leuke baaitjes. Alle stranden zijn uitstekend bereikbaar en beschikken over goede parkeermogelijkheden.

Om te golfen moet ik dan ver met de auto rijden?

Absoluut niet. In een straal van 5 kilometer liggen de schitterende en uitgestrekte golfbanen van Villa Martin, Las Ramblas, Campoamor en Las Colinas. Alle golfbanen beschikken over een 18 holes baan en zijn totaal van elkaar verschillend. Onze omgeving is voor de echte golfliefhebber het absolute summum. De clubhuizen van Las Ramblas en Las Colinas beschikken over royale terrassen met voortreffelijke restaurants met uitzicht over de afspeelplaatsen. Vanaf het grote terras van de golfbaan Campoamor heeft men zelfs uitzicht tot La Manga. De golfbaan van Las Colinas beschikt over een 18 holes championship baan. Ook beschikt de golfbaan van Las Colinas over een eigen beachclub welke uitsluitend voor de bewoners van Las Colinas beschikbaar is. U kunt er zelf naartoe rijden of gebruik maken van de shuttle bus.

Waar kan ik de winkelcentra vinden?

Momenteel wordt er hard gebouwd aan het winkelcentrum Centro Comercial Playas te la Zenia. Het centrum wordt in 2012 opgeleverd en zal een positieve upgrading van de omgeving betekenen. In dit gigantische winkelcentrum komen maar liefst 150 winkels. Alle grote merknamen worden hier gevestigd waardoor er voor het winkelend publiek een enorme keuze en diversiteit ontstaat. Ook de horeca zal niet ontbreken. Verder is er het winkelcentrum Habaneras, gevestigd even buiten Torrevieja. In dit royaal opgezette centrum zijn alle bekende merknamen te vinden. Op loopafstand vindt u de Carrefour met wel 35 kassa s. Voor degene die een gokje wil wagen is hier ook het casino aanwezig. Om de dagelijkse boodschappen te doen vindt u in alle dorpjes de bekende supermarkten als de Consum, Mercadona, de Lidl, Mas y Mas e.d. Verder zijn op loopafstand altijd de banken, slager, bakker, restaurants, bars, apotheken, kleding- en schoenenwinkels en zaken waar u de Nederlandse courant kan kopen bereikbaar.

Zijn er culinaire Spaanse restaurants?

In de directe omgeving zijn er meerdere culinaire restaurants waar u in een prettige ambiance heerlijk Spaans kunt eten. Ook de voortreffelijke Spaanse wijnen ontbreken niet. Tevens zijn er ook uitstekende Italiaanse, Thaise, en India restaurants aanwezig. Spanish Total Services zal niet nalaten u, op basis van uw voorkeuren, bij de beste restaurants te introduceren en u onder het genot van een heerlijk glas breed te informeren over alle relevante onderwerpen.

Bekijk onze Video's

Onze begeleiding van ruwbouw tot de inrichting van uw droomwoning

Video

Klantbeoordelingen

Laat uw beoordeling over onze diensten achter, of lees wat anderen van ons vinden.

Beoordelingen

Spanish Total Services staat al sinds 1999 voor:

 • Onafhankelijkheid, geen binding met promotors
 • Maatwerkadviezen/heldere communicatie
 • Nederlands kwaliteitsniveau - lokale expertise
 • Persoonlijke begeleiding van A tot Z
 • Nieuwbouwprojecten binnen uw begroting
 • Topprojecten op A-locaties
 • Concurrerende prijsstelling
 • Eigen netwerk aan advocaten/notarissen
 • Open boek syteem (alle kosten krijgt u duidelijk in beeld gebracht)
 • Totaalconcepten voor inrichtingen en verbouwingen
 • Kritische aftersales
twitter

Download onze Brochure

Download hieronder de brochure met meer informatie over onze werkwijze!

Brochure Downloaden

Sinds 1999 is Spanish Total Service actief aan de Costa Blanca in Spanje en vertegen-
woordigt een groep van gekwalificeerde project-
ontwikkelaars met gegarandeerde bouwvergunningen.